Plán odborných akcí AKADEMIE APTI pro rok 2025

Program celoživotního vzdělávání AKADEMIE APTI nabízí několik významných výhod pro specialisty v průmyslu, zejména v oblastech energetiky, potrubních systémů, svařování, vyhrazených tlakových plynových a zdvihacích zařízení

  1. Aktualizace odborných znalostí: Technologie, normy a předpisy v oblasti průmyslu se neustále vyvíjejí. Program poskytuje přístup k nejnovějším poznatkům, což zajišťuje, že specialisté jsou vždy aktuální s nejnovějšími trendy, postupy a legislativou.
  2. Odborné školení na míru: Akademie APTI poskytuje školení specificky zaměřená na jednotlivé oblasti, jako jsou potrubní systémy, tlakové nádoby, svařování nebo plynová zařízení. Toto cílené vzdělávání umožňuje specialistům hlouběji porozumět specifickým problémům v jejich oboru a zlepšuje jejich praktické dovednosti.
  3. Zvýšení kvalifikace a konkurenceschopnosti: Absolvování programu zvyšuje kvalifikaci odborníků, což jim může pomoci lépe se uplatnit na trhu práce, získat vyšší pracovní pozice nebo rozšířit své profesní možnosti.
  4. Certifikace: Úspěšní absolventi získají oficiální certifikáty, které potvrzují jejich znalosti a dovednosti. To může být významné nejen pro kariérní postup, ale také pro jejich zaměstnavatele, kteří tak mohou doložit vysokou úroveň odbornosti svých zaměstnanců.
  5. Networking a sdílení zkušeností: Programy celoživotního vzdělávání často zahrnují také příležitosti pro networking. Specialisté mají možnost setkat se s dalšími odborníky z oboru, vyměňovat si zkušenosti a vytvářet nové profesní kontakty, které mohou být přínosné pro budoucí projekty.
  6. Růst bezpečnostních standardů: V oblastech, jako jsou tlaková zařízení nebo plynové systémy, je bezpečnost na prvním místě. Program zajišťuje, že specialisté jsou seznámeni s nejnovějšími bezpečnostními standardy a osvědčenými postupy, což pomáhá minimalizovat rizika a zvyšovat bezpečnost práce.

Program celoživotního vzdělávání AKADEMIE APTI je klíčovým nástrojem pro profesní růst a rozvoj specialistů v technických oblastech, kterým pomáhá udržet krok s dynamikou moderního průmyslu.

Hlavní odborné akce programu AKADEMIE APTI pro rok 2025:

Konference a odborné akce plánované v roce 2025

POTRUBÍ 2025
specializovaná mezinárodní odborná konference zaměřená zejména na bezpečnost provozu potrubí v průmyslových a energetických provozech. V rámci dvoudenní konference se představí moderní technologie, postupy a materiály používané při návrhu, realizaci, diagnostice, inspekci, údržby a opravách potrubí. Prostor bude věnován také problematice správné inženýrské praxe při provozu potrubních sítí. Součástí akce je také prezentace výrobků a služeb.

TLAK 2025
25. odborné fórum tlakových zařízení v energetice, průmyslu a teplárenství. Největší odborná akce zaměřená na bezpečnost provozu tlakových zařízení.

GAS 4.0 2025
odborná konference zaměřená na výzvy pro plynárenství v blízké budoucnosti. Akce se zaměřuje na nové požadavky na odbornost inspekčního a montážního personálu, zkušenosti s aplikací nové legislativy do praxe, problematice vtláčení biometanu a přimíchávání vodíku do plynárenské soustavy, moderní technologie, materiály a trendy.

VTZ 2025
Specializovaná konference zaměřena na zákon č. 250/2021 a jeho prováděcí předpisy, aktuální novelizaci prováděcích předpisů a bezpečný provoz vyhrazených technických zařízení v souvislostech.

Pravidelné odborné kurzy pro přípravu ke zkoušce odborné způsobilosti u TIČR

Kurz pro přípravu revizního technika tlakových nádob stabilních
Kurz pro přípravu revizního technika parních a horkovodních kotlů
Kurz pro přípravu revizního technika zdvihacích zařízení

Dvoudenní intenzivní prezenční kurzy pro montážní pracovníky a revizní techniky plynových, tlakových a zdvihacích zařízení zaměřený na přípravu ke zkouškám u TIČR pořádaný podle zákona č. 250/2021 Sb. a nařízení vlády č. 191/2022 Sb.

Odborné jednodenní semináře pro vyhrazená technická zařízení

Tlakové nádoby stabilní – aktuální stav v oboru
Plynová zařízení – aktuální stav v oboru
Zdvihadla – aktuální stav v oboru
Specializovaný odborné semináře pro provozovatele, výrobce, dovozce, revizní techniky, manažery a techniky BOZP a další odborníky v oboru vyhrazených technických zařízení

Specializované jednodenní semináře zaměřené na evropskou legislativu a její transpozici na naší národní legislativy

PED 2025
specializovaný seminář AKADEMIE APTI pro výrobce a prodejce tlakových nádob a zařízení, manažery kvality, auditory, inspektory, specialisty NOBO a další odborníky řady průmyslových odvětví. Směrnice 2014/68/EU (PED) je v platnosti od 15. května 2014 a v současnosti se připravuje její revize. Ačkoliv je v platnosti již deset let mezi odbornou veřejností stále panuje řada nejasností a omylů. Tento specializovaný odborný seminář si klade za cíl tento stav napravit.

MACHINERY 2025
Specializovaný seminář zaměřený na nové strojní nařízení 2023/1230/EU a bezpečnost provozu strojních zařízení, která je klíčovou prioritou v průmyslových provozech. Má zásadní vliv na prevenci nehod, ochranu pracovníků, uživatelů a veřejnosti před riziky, která mohou vzniknout při používání strojů a zařízení. Existují různé aspekty, které se zabývají bezpečností strojního zařízení.

Specializované vícedenní odborné kurzy

Výpočty potrubí 2025
specializovaný seminář pro výpočtáře, konstruktéry, projektanty a provozovatele potrubních sítí

Svařování 2025

seminář je věnována negativním jevům svařování a druhá je věnována svařitelnosti ocelí, případně hliníkových slitin. V rámci dvoudenního semináře se probírají svařované konstrukce jak z hlediska konstrukčního, tak technologického s diskuzí o používaných materiálech, zejména konstrukční oceli, vysokopevné a případně Al materiály a také energetické materiály.

Organizátor odborných akcí AKADEMIE APTI

Medim spol. s r.o.
Hovorčovická 382
250 65 Líbeznice

Tel.: 603 213 386
Tel.: 603 213 387
Tel.: 606 048 458

e-mail: prihlasky@medim.cz
e-mail: 
konference@medim.czwww.medim.czwww.technicka-zarizeni.cz